کشیدگی ردیف و محتوا

نشست هم اندیشی بررسی ابزار تامین مالی جمعی با حضور فعالین و صاحب نظران حوزه تامین مالی و با هدف گفتگو و بررسی نقدها و فرصت های این ابزار تامین مالی و ارائه پیشنهادهایی برای بهبود و ارتقای ارائه خدمات در این حوزه برگزار شد.

در این نشست که به همت شرکت کسب و کار رضوی در مرکز نمایشگاهها و همایشهای آستان قدس رضوی برپاشد هر کدام از صاحب نظران این حوزه به بررسی راهکارهای توسعه سکوهای تامین مالی جمعی برای اجرای طرح های شرکت های فناورانه و دانش بنیان پرداختند.

عارف علیقلی پور، مدیر سابق نهادهای مالی فرابورس ایران با بیان اینکه ابزار تامین مالی جمعی حدود چهار سال است که وارد ادبیات تامین مالی کشور شده است، گفت: شرکتهای متعددی در قالب ۳۱ سکو موفق به اخذ مجوز فعالیت از فرابورس شدند و تاکنون در این فرآیند بیش از ۴۰۰ شرکت در قالب ۸۰۰ طرح، نیازهای مالی شان را طریق این ابزار تامین کردند.

به گفته او، فرآیند کار در سکوی تامین مالی جمعی به این شکل است که سرمایه پذیران بعد از بررسی ترازنامه، تشریح طرح و اخذ مجوزها از فرابورس، طرحشان را روی سکو به سرمایه گذران عرضه می کنند تا تامین مالی شود.

حاتمی مدیر عامل شرکت کسب و کار رضوی نیز نرخ سود میانگین امسال بازار تامین مالی جمعی را حدود ۴۱ درصد عنوان کرد و افزود: این ابزار تامین مالی، بازدهی خوب، ریسک پایین و معافیت مالی دارد که با وجود سیاست های انقباضی دولت ، امکان خوبی را برای تامین مالی سرمایه پذیران فراهم می کند.
وی درباره معایب این ابزار یادآور شد: معاملات ثانویه در این بازار امکانپذیر نیست و طبق مجوزهای فرابورس، پرداخت بهره به سه ماه یکبار رسیده که ریسک بالاتری نسبت به سپرده گذاری در بانک ها دارد.

مجید منفرد، رئیس هیئت مدیره شرکت کسب و کار رضوی نیز با بیان اینکه بحث تامین مالی جمعی در دنیا بسیار فراگیر شده است و برای توسعه آن کار می شود گفت: در حالی که مفهوم تامین مالی جمعی در ادبیات مالی کهن ایران سابقه دیرینه دارد اما ابزار تامین مالی جمعی با تاخیر زیادی در سال ۹۷-۹۸ در سیستم مالی نوین کشور شکل گرفت و در آن زمان شرایط خیلی شفاف نبود ولی امروز بازار به سمتی رفته که این موضوع برای مجلس و دولت، جدی شده است.

وی افزود: این بازار مالی از معدود بازارهایی بود که اجازه دادند مسیر خودش را برود و واقعیت های قابل تامل بازار پولی ایران را عیان کرد؛ واقعیت این است که در بازار پولی کشور نرخ بهره برای سرمایه گذار و سرمایه پذیر روی ۴۶- ۴۷ درصد تثبیت شده درحالیکه نرخ بهره بانکی ۲۳-۲۴ درصد است.

به گفته منفرد؛ سرمایه پذیر هم دارد این نرخ سود را قبول می کند در حالی که سکوهای تامین مالی جمعی برای جذب سرمایه به شرکتهای فنآورانه و دانش بنیان، شکل گرفتند تا سرمایه های جمعی را جذب کند نه اینکه صرفا محلی برای اعطای نرخ بهره بالا باشد.

در این مراسم همچنین از سامانه رصد بازار تامین مالی جمعی که به همت شرکت کسب و کار رضوی آماده شده رونمایی گردید.

وحید قدرتی، مدیر سکوی رضوی پس از رونمایی از سامانه جامع رصد سکوهای تامین مالی کشور که به همت سکوی تامین مالی رضوی تهیه شده است بر ضرورت جا افتادن ادبیات مالی تامین جمعی در خراسان با برگزاری جلسات هم اندیشی بین فعالان اقتصادی استان تاکید کرد.

مهدی مروی ، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن نیز پیشنهاد شکل گیری شبکه بین سکوها برای رفع مسائل آنان‌ را داد و گفت: این باور جمعی به سکوهای تامین مالی جمعی در خراسان رضوی باید تقویت شود تا سرمایه های سرگردان را به سمت طرح های هدفمند و سودده، هدایت کنند.

وی یکی از دغدغه‌های جدی در حوزه جذب سرمایه برای شرکتهای سرمایه پذیر در این سکوها را موانع پیش روی تضامین و اعتبارسنجی شرکتها دانست و خواستار تسهیل گری در این باره شد.

در این جلسه محمدرضا گل کانی معاون برنامه ریزی بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی، جواد نصیریان، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری پیشگامان سریر رضوی، احسان شجاعی، نایب ریس کمیسیون سرمایه گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی خراسان رضوی و مهدی ظفر حیدرپور، سرپرست مدیریت مرکز توسعه کسب و کار پارک علم و فناوری خراسان طی سخنانی به بیان دیدگاه هایشان درباره راهکارهای توسعه سکوهای تامین مالی جمعی پرداختند.

دیدگاه خود را ثبت کنید